ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2023-2024

Νέα Σμύρνη, 16/12/2022
Σας γνωστοποιούμε τη σύσταση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αυτή προέκυψε ύστερα από τη διενέργεια των εκλογών της 16/12/2022:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 6930902003 dstravel.1@yahoo.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6973058743 kmarou4@gmail.com
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΧΥΔΕΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6949449984 hither24@gmail.com
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΜΠΟΓΕΝΝΗΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6977986567 thankompog@outlook.com
ΤΑΜΙΑΣ : ΒΛΑΣΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 6975859614 v.vlasidou@hotmail.com
ΕΦΟΡΟΣ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΝΗ 6937226096 elgrammatika@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ : ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΚΟΥΛΟΥ 6972084302 marina.2dekoulou@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΛΕΚΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 6907944548 agelikil930@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ 6937100315 nickmpoyras@gmail.com
Σημείωση: Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται στο χώρο του σχολείου κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στις 19:30. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου είναι ανοιχτές για τα μέλη του, έτσι, μπορούν όποιοι γονείς επιθυμούν να τις παρακολουθούν και να συμμετέχουν με απόψεις και προτάσεις.

5 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αγαπητοί γονείς,
με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος το οποίο θα εξασφαλίζει τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις, με αμοιβαίο σεβασμό, με ανοχή και αναγνώριση. Στο πλαίσιο αυτό ο όρος "σχολική πειθαρχία" αποκτά δημοκρατικό περιεχόμενο και αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου.
Η σχολική κοινότητα είναι μία οργανωμένη ομάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Το σχολείο προετοιμάζει τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Η εσωτερική οργάνωση της σχολικής ζωής οφείλει να εκπαιδεύει και να διαπαιδαγωγεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες της δημοκρατικής κοινωνίας.
Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί βασικοί σχολικοί κανόνες (σύμφωνα με το διάταγμα Φ.12/520/61575/Γ1/30-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ).
Άφιξη στο σχολείο
Η πρωινή ζώνη του Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου λειτουργεί 7:00 - 8:00. Η προσέλευση των μαθητών ολοκληρώνεται στις 7:15. Στην Πρωινή Ζώνη μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι μαθητές παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8:10 και η λήξη στις 14:00 για όλες τις τάξεις. Οι γονείς που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα, πρέπει να σέβονται τον κανονισμό του σχολείου και να βρίσκονται έξω από αυτό στις 14.00.
Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται από τις 8.00 μέχρι το χτύπημα του κουδουνιού στις 8.10.
Το σχολείο έχει υποχρέωση να ρυθμίσει το θέμα της καθυστερημένης προσέλευσης των μαθητών με βάση την εξής γενική αρχή: δεν πρέπει να διακόπτεται το μάθημα εξαιτίας αυτών που καθυστερούν ούτε να ενθαρρύνεται η άποψη ότι μπορεί να καθυστερεί ο μαθητής χωρίς κάποιες συνέπειες και ευθύνες. Γι΄ αυτόν τον λόγο η πόρτα του σχολείου θα κλείνει στις 8.10 με το χτύπημα του κουδουνιού. Όσοι μαθητές καθυστερούν, θα εισέρχονται στο σχολείο στο 1ο διάλειμμα στις 9.40 π.μ.
Όλοι οι μαθητές πρέπει να παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Όσοι μαθητές είναι αλλόθρησκοι – ετερόδοξοι, έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή. Παράλληλα, όμως, έχουν υποχρέωση να σέβονται το δικαίωμα της ενεργού συμμετοχής των υπολοίπων.
Οι μαθητές δεν εισέρχονται στο εσωτερικό του σχολείου πριν γίνει η πρωινή προσευχή. Μαζί με τη σχολική τους τσάντα κατευθύνονται στον χώρο της πρωινής παράταξης. Μετά την προσευχή μπαίνουν με σειρά στις τάξεις τους.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Η πρωινή προσευχή γίνεται μέσα στις τάξεις.
Στα διαλείμματα
Για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κανένας μαθητής δεν μένει μέσα στην τάξη. Οι τάξεις κλειδώνονται και όλοι οι μαθητές/τριες βγαίνουν στην αυλή του σχολείου, χωρίς να τρέχουν.
Αν βρέχει, παραμένουν στους διαδρόμους ακολουθώντας τις οδηγίες των εφημερευόντων.
Στο διάλειμμα τα παιδιά παίζουν χωρίς να τσακώνονται. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.
Στο διάλειμμα τα παιδιά φροντίζουν να ικανοποιούν τις σωματικές τους ανάγκες για να μη διαταράσσεται η ροή του μαθήματος.
Όταν τελειώσει το διάλειμμα, τα παιδιά ανεβαίνουν τις σκάλες και μπαίνουν στις αίθουσες, χωρίς να τρέχουν, για αποφυγή ατυχημάτων.
Αποχώρηση
Κατά το σχόλασμα, στις 14.00, τα 7 τμήματα των τάξεων Α΄ και Β΄ αποχωρούν από την κεντρική εξώπορτα της οδού Ευξεινου Ποντου ένα ένα κατά σειρά ως εξής: Α΄1, Α΄2, Α΄3, Α' 4 ΚΑΙ Β΄1 , Β΄2,Β ' 3 ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός μαθητών και γονέων κατά την έξοδο.
Οι υπόλοιποι μαθητές αποχωρούν από την εξώπορτα επι της οδου Αγ.Σαραντα.
Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και, φυσικά, αφού ενημερωθεί γι’ αυτό ο δάσκαλος της τάξης ή ο διευθυντής.
Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς/κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά, κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι, αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.
Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει:
α. Με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16:15),
β. Κατά το χρονικό διάστημα 15:30 − 15:40, εφόσον έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων στη σχολική μονάδα.
Γενικά
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται οι μαθητές να φέρνουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά παιχνίδια στο σχολείο ή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών επισκέψεων.
Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο με κόσμια και ευπρεπή εμφάνιση. Επίσης, θα πρέπει να έρχονται καθαροί στο σχολείο και να γίνεται συχνά έλεγχος από τους γονείς τους για ψείρες.