ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2023-2024

Νέα Σμύρνη, 16/12/2022
Σας γνωστοποιούμε τη σύσταση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αυτή προέκυψε ύστερα από τη διενέργεια των εκλογών της 16/12/2022:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 6930902003 dstravel.1@yahoo.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6973058743 kmarou4@gmail.com
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΧΥΔΕΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6949449984 hither24@gmail.com
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΜΠΟΓΕΝΝΗΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6977986567 thankompog@outlook.com
ΤΑΜΙΑΣ : ΒΛΑΣΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 6975859614 v.vlasidou@hotmail.com
ΕΦΟΡΟΣ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΝΗ 6937226096 elgrammatika@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ : ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΚΟΥΛΟΥ 6972084302 marina.2dekoulou@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΛΕΚΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 6907944548 agelikil930@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ 6937100315 nickmpoyras@gmail.com
Σημείωση: Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται στο χώρο του σχολείου κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στις 19:30. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου είναι ανοιχτές για τα μέλη του, έτσι, μπορούν όποιοι γονείς επιθυμούν να τις παρακολουθούν και να συμμετέχουν με απόψεις και προτάσεις.

24 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,
Σας επισυνάπτουμε ανακοίνωση του Διευθυντή μας , η οποία και ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου.

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Εύχομαι σε όλους, πρώτα από όλα υγεία, κουράγιο και δύναμη για την αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας την οποία ζούμε.
Όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ως διευθυντής, προσπαθώ και μοχθώ καθημερινά, μέσα από πολλές δυσκολίες να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, όσο καλύτερα γίνεται, προς όφελος των παιδιών σας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, πριν αποφασίσει το οτιδήποτε, εξετάζει –όπως οφείλει-το κάθε θέμα χωριστά και από όλες του τις οπτικές με μοναδικό κριτήριο την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά και πάρα πολύ δύσκολα. Η διαχείριση των καθημερινών νέων θεμάτων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Τις προηγούμενες χρονιές, από την ημέρα του Αγιασμού υπήρχαν συναντήσεις με τους γονείς της Α΄ Τάξης και με τους γονείς των οποίων τα παιδιά τους ακολουθούσαν το ολοήμερο πρόγραμμα. Επίσης, ήμουν παρών στις συναντήσεις με τους υπόλοιπους γονείς. Πάντα ήμουν εκεί, στη διάθεση όλων σας!
Την τρέχουσα σχολική χρονιά έγιναν συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης. Οι υπόλοιπες ματαιώθηκαν, λόγω των νέων έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες. Συζήτησα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και ενημέρωσα ότι μπορούμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπείες γονέων από κάθε τμήμα ή τάξη και είμαι στην απόλυτη διάθεσή τους.
Για τη γνώση από μέρους σας των θεμάτων που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω ότι:
Α) Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου δεν είχε έρθει στο σχολείο μας προσωπικό καθαριότητας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά λειτουργούσαμε σε ακαθάριστους χώρους. Μόνο μία ημέρα ήρθε η καθαρίστρια από το 6ο Λύκειο και καθάρισε τις τουαλέτες!
Από την ώρα που ήρθαν οι καθαρίστριες, έδωσαν μεγάλο αγώνα και δούλεψαν πολλές ώρες ακόμη και την Κυριακή, 13-9-2020, για να είναι υποτυπωδώς έτοιμοι οι σχολικοί χώροι να υποδεχτούν τα παιδιά σας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η μία καθαρίστρια πηγαινοέρχεται και στο 2ο Νηπιαγωγείο! Στις συνθήκες που ζούμε είναι απαραίτητο να προσληφθεί οπωσδήποτε άλλη μία καθαρίστρια, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, ως σχολείο, όλα όσα προτείνονται από τον ΕΟΔΥ!
Και αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε του διευθυντή ούτε των εκπαιδευτικών.
Β) Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα έχουμε απουσίες τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών ΠΕ70-Δασκάλων! Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πλήρως ούτε στο πρωινό ωράριο αλλά και ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. Και αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε του διευθυντή ούτε των εκπαιδευτικών. Οι αρμόδιοι γνωρίζουν τα συγκεκριμένα κενά και ενημερώθηκαν, προφορικά και γραπτά, πολλές φορές, από τις 2-9-2020.
Γ) Όσον αφορά το πρόγραμμα: Ξεκινήσαμε πρόγραμμα διαφορετικών διαλειμμάτων, όπως υπήρχε η προτροπή από το Υπουργείο και το εφαρμόσαμε για λίγες ημέρες να δούμε στην πράξη πώς λειτουργεί. Διαπιστώσαμε, ότι δημιουργούνται πολλά προβλήματα από την εφαρμογή του, προβλήματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία και γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τα καταγράψαμε και αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε το ενιαίο πρόγραμμα για όλα τα τμήματα. Η καταγραφή των προβλημάτων από το σύλλογο διδασκόντων θα κοινοποιηθεί σύντομα στο Σύλλογο Γονέων και τη Δ΄ Διεύθυνση.
Οι αποφάσεις μας έχουν κριτήριο πάντα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών, αλλά και τη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Σχετικά με το θέμα της μάσκας, και την παραπληροφόρηση η οποία υπήρξε, σας ενημερώνουμε ότι κανείς δεν υποχρέωσε τους μαθητές να φοράνε τις μάσκες στα διαλείμματα. Βεβαίως, όμως και τους έγινε σύσταση για χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τα Δημοτικά Σχολεία, οι οποίες στο κεφάλαιο:¨Πώς χειρίζομαι τη μάσκα –τα ΔΕΝ¨ (σελ. 15), αναφέρουν σαφώς ότι: «Δεν αφαιρώ τη μάσκα μου όταν βρίσκομαι σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς χώρους όταν η απόσταση είναι μικρότερη του ενάμιση μέτρου από άλλο άτομο. Αυτές ακριβώς είναι οι καταστάσεις που χρειάζεται να προστατευθώ με τη μάσκα»
Σας εύχομαι και πάλι, καλή υγεία και δύναμη.
Στη δύσκολη σχολική χρονιά που έχουμε μπροστά μας, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η αλληλοκατανόηση, η ψυχραιμία αλλά και η εμπιστοσύνη στη σχολική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Ο Διευθυντής"