ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2023-2024

Νέα Σμύρνη, 16/12/2022
Σας γνωστοποιούμε τη σύσταση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αυτή προέκυψε ύστερα από τη διενέργεια των εκλογών της 16/12/2022:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 6930902003 dstravel.1@yahoo.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6973058743 kmarou4@gmail.com
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΧΥΔΕΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6949449984 hither24@gmail.com
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΜΠΟΓΕΝΝΗΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6977986567 thankompog@outlook.com
ΤΑΜΙΑΣ : ΒΛΑΣΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 6975859614 v.vlasidou@hotmail.com
ΕΦΟΡΟΣ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΝΗ 6937226096 elgrammatika@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ : ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΚΟΥΛΟΥ 6972084302 marina.2dekoulou@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΛΕΚΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 6907944548 agelikil930@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ 6937100315 nickmpoyras@gmail.com
Σημείωση: Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται στο χώρο του σχολείου κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στις 19:30. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου είναι ανοιχτές για τα μέλη του, έτσι, μπορούν όποιοι γονείς επιθυμούν να τις παρακολουθούν και να συμμετέχουν με απόψεις και προτάσεις.

23 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

23 Μαρτίου 2020 — 7dim.n.sm.
Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες
του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης,
Από τις 11 Μαρτίου 2020, το Σχολείο μας, όπως και όλα τα σχολεία της χώρας μας, παραμένει κλειστό, εξαιτίας της νόσου του κορονοϊού, η οποία μεταδίδεται εύκολα, γρήγορα και έχει τρομερές συνέπειες για τον άνθρωπο. Η αντιμετώπισή της επιβάλλει κάτι πολύ δύσκολο για την ανθρώπινη φύση, τον περιορισμό και την αποφυγή επαφών, με την παραμονή στην κατοικία μας, πιθανότατα, για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη.
Η αναγκαία και υποχρεωτική διακοπή των μαθημάτων μας έβγαλε (μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς) από την καθημερινή κανονικότητα του σχολικού προγράμματος, κάτι που ευελπιστούμε να αποκατασταθεί το δυνατόν συντομότερα. Προς το παρόν, πρωτεύει ο αγώνας κάθε οικογένειας να προφυλάξει τα μέλη της από την πανδημία και ν’ ανταπεξέλθει δίχως απώλειες σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου συμμερίζονται αυτή την άποψη, δοκιμαζόμενοι και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους.
Μολαταύτα και παρά την τρέχουσα αδυσώπητη υγειονομική κατάσταση, η οποία εμποδίζει την ορθή λειτουργία τής εκπαιδευτικής διαδικασίας, καταβάλλονται προσπάθειες και γίνονται κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) για μια εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου οι μαθητές να μην αποκοπούν εντελώς από την μαθησιακή παίδευση και υποπέσουν σε «πνευματική ραστώνη», ασχολούμενοι, μέσω ηλεκτρονικών και διαδικτυακών εφαρμογών, με οτιδήποτε άλλο εκτός του σχολείου. Η προσπάθεια αυτή πρέπει, ασφαλώς, να στοιχίζεται στις αρχές της ισότιμης, δίκαιης και καθολικής παροχής δωρεάν εκπαίδευσης. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, τις οποίες σε επίπεδο σχολικής μονάδας συντονίζει και επιλαμβάνεται η Διεύθυνση. Όταν υπάρξουν εξελίξεις, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με λεπτομέρειες για τις περαιτέρω ενέργειές μας. Μέχρι τότε, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του Σχολείου παροτρύνει τους μαθητές να συναισθανθούν την σοβαρότητα της περίστασης και να βοηθήσουν με την στάση τους τις οικογένειές τους αλλά και τον κοινωνικό περίγυρο να ξεπεράσουν κι αυτή την κρίση, με απλούς τρόπους:
  • Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (παραμονή στην κατοικία μας, μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις εκτός, καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι, αποφυγή επαφών, σεβασμός και βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού)
  • Αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας: α) εξερευνώντας και συλλέγοντας στοιχεία, από βιβλία και ηλεκτρονικά μέσα, για όσα μας ενδιαφέρουν, β) διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία (εδώ βοηθούν και τα σχολικά Ανθολόγια), γράφοντας ημερολόγιο, ασχολούμενοι με κατασκευές κ.λπ., γ) επικοινωνώντας, συμβατικά και διαδικτυακά, με φίλους, συμμαθητές, συγγενείς.
Ευχόμαστε καλή δύναμη και συνεχίζουμε!
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου