ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2023-2024

Νέα Σμύρνη, 16/12/2022
Σας γνωστοποιούμε τη σύσταση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αυτή προέκυψε ύστερα από τη διενέργεια των εκλογών της 16/12/2022:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΦΩΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 6930902003 dstravel.1@yahoo.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6973058743 kmarou4@gmail.com
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΧΥΔΕΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6949449984 hither24@gmail.com
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΜΠΟΓΕΝΝΗΤΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6977986567 thankompog@outlook.com
ΤΑΜΙΑΣ : ΒΛΑΣΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 6975859614 v.vlasidou@hotmail.com
ΕΦΟΡΟΣ : ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΝΗ 6937226096 elgrammatika@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ : ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΚΟΥΛΟΥ 6972084302 marina.2dekoulou@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΛΕΚΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 6907944548 agelikil930@gmail.com
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ 6937100315 nickmpoyras@gmail.com
Σημείωση: Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται στο χώρο του σχολείου κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στις 19:30. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου είναι ανοιχτές για τα μέλη του, έτσι, μπορούν όποιοι γονείς επιθυμούν να τις παρακολουθούν και να συμμετέχουν με απόψεις και προτάσεις.

30 Μαρτίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς,
Η εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου λήγει σήμερα Δευτέρα, 30 Μαρτίου. Χωρίς την προϋπάρχουσα υποδομή να δεχτεί τις χιλιάδες των εγγραφών, το υπερφορτωμένο σύστημα του ΠΣΔ δυσλειτουργεί. Συνιστούμε υπομονή!
Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως για αρκετούς από τους μαθητές δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στην ηλεκτρονική τους τάξη, αφού δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτό το εγχείρημα. Είναι τώρα, που η επιμονή και οι αγώνες μας για την ενίσχυση της δωρεάν, δημόσιας και ενιαίας παιδείας για όλους τους μαθητές, αποκτούν νόημα και αξία, τώρα που συναισθανόμαστε όλοι πως οι διακρίσεις σε δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία, έχουν αντίκτυπο στο μέλλον όλων μας.
Παρόλα αυτά, είμαστε θετικοί σε όποια προσπάθεια γίνεται και αποσκοπεί στο να διατηρήσουν τα παιδιά μας την επαφή τους με το σχολείο και τους δασκάλους τους και τους δίνει διέξοδο στις συνθήκες αυτοπεριορισμού που ζούμε, μέσα στις οποίες ασφυκτιούν. Δεν μπορούμε όμως να ονομάσουμε διδασκαλία το οποιοδήποτε ''μάθημα'' μέσα από έναν ψηφιακό, επίπλαστο κόσμο με τους μαθητές καθηλωμένους στο σπίτι και απομακρυσμένους από το σχολικό περιβάλλον. Οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε εξάλλου, αποδεικνύουν περίτρανα πως καμιά εξ' αποστάσεως επικοινωνία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ζωντανές ανθρώπινες σχέσεις.
Σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, μπήκαμε στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε αξίες, προπάντων εμείς οι γονείς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας σε σχέση με τα παιδιά μας. Μπροστά στην αβεβαιότητα και στο άγχος που βιώνουμε όλοι τα σχολικά μαθήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η σημερινή πραγματικότητα άλλωστε, αν και ζοφερή, σε αντιστάθμισμα των μαθημάτων που χάνονται διδάσκει στα παιδιά μας τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την προσφορά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες...
- Ζητάμε - πρώτα και πάνω από όλα - η ύλη των πανελληνίων εξετάσεων να ανακοινωθεί ΤΩΡΑ και να περιοριστεί στην ήδη διδαχθείσα. Οτιδήποτε άλλο κάτω από αυτές τις συνθήκες μας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο οικονομικά, κυρίως όμως επιβαρύνει τον ψυχισμό των παιδιών μας με επιπρόσθετο άγχος σε μια διαδικασία έτσι κι αλλιώς εξοντωτική.
- Ζητάμε να μην παραταθεί το σχολικό έτος για καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Όταν έρθει η ώρα, η επανένταξη των παιδιών μας στην καθημερινότητα, δεν μπορεί να είναι ένας αγώνας δρόμου εντατικών μαθημάτων. Για την κάλυψη μάλιστα, μιας διδακτέας ύλης που χρόνια τώρα προσφέρει για γνώση στείρες πληροφορίες καταδικασμένες να ξεχαστούν μετά τα διαγωνίσματα.
- Ζητάμε την ματαίωση των ενδοσχολικών εξετάσεων για όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
- Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς που επικοινωνούν με τα παιδιά κατανόηση, λίγες και επαναληπτικές μόνο εργασίες. Δεν διαθέτουμε όλες οι οικογένειες τα ίδια μέσα ώστε να μπορούν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν.
- Ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν για σχολικές εκδρομές, αφού ξέρουμε καλά πως ούτε μπορούν να πραγματοποιηθούν, ούτε να μεταφερθούν στο επόμενο σχολικό έτος, όπως μας υπόσχονται τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Ευχόμαστε στους συλλόγους και στους γονείς της πόλης μας το τέλος αυτής της περιπέτειας να μας βρει όλους υγιείς και ακόμα πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα δημόσιο σχολείο έτσι όπως αξίζει στα παιδιά μας!
Το ΔΣ